Tagliatelle limone e bottariga

10.01.2019

Tagliatelle s citrónom a sušeným kaviárom

350 gr. Tagliatelle, 120 gr. Sušený kaviár z Tuniaka alebo z Parmice., 2 ks, šalotky, EVO, Kôrka z jedného citróna, soľ, čierne orenie, petržlenová vňaťka.



Nakrájame na jemno šalotku a opražíme ju na Olivovom oleji. Osolíme a na jemnom ohni povaríme 5 minút. 

Vo vriacej osolenej vode uvaríme tagliatelle al dente (2-3 minúty pred dovarením) zcedíme a pridáme na panvicu k šalotke. (za pohár vody z varenia cestovín si odložíme) Zmiešame a spolu povaríme 2 minútky. Ak sú ingrediencie suché pridáme trochu vody z varenia, ktorú sme si odložili. Pripravíme si bottargu a citrónovú kôru. Ak máte Bottarigu v celku odstánte šupku a nastrúhajte si dané množstvo na jemnom strúhadle. V obchode sa dá nájsť bottarga už nastúhaná v páškovej forme. Z Umytého a najlepšie BIO citrónu (bez postrekov) nastrúhame kôru. Iba žltú časť, ktorá nie je horká. Vypneme oheň a na záver pridáme bottarigu a kôru z citróna.