Filetto di mangalica
1kg Sviečkovej z Mangalice
2 poháre Bieleho vína
pohár vody
150gr. Horčica francúzska s celými zrniečkami.
100gr. Sušené paradajky
30 gr. balsamico di Modena
2 Mrkvy, 1 cibuľa
40 gr. paradajkového pretlaku
soľ, korenie, 40gr. maslo, olivový olej
Príprava mäsa:
Na olivovom oleji jemne posmažíme cibuľu a mrkvu, sušené paradajky všetko pokrájané na drobno. Sviečkovú prudko osmažíme zo všetkých strán na tej istej panvici. osolíme, okoreníme. Keď je mäso zo všetkých strán stiahnuté (cca 5 minút) vyberieme ho a pečieme v predzohriatej rúre na 150 stupňov podľa chuti (od medio-15 minút po prepečené 20minút) závisí aj od výšky kusu, ktorý vám mäsiar vyberie.
Salsa
Zeleninu pokračujeme variť, aby sme vytvorili salsu ´ďalších 5 minút. Pridáme 2 poháre vína, pretlak, maslo, balsamiko a na záver horčicu a ak treba pohár vody. Varíme ďalších 5-10 minút. Zcedíme tuhé časti cez sitko. Z tohoto výpeku si časť odložíme a zbytkom oblievame mäso v rúre.
Hotovo! Nakrájame mäso na filety, na tanieri zalejeme výpekom, ktorý sme si odložili a Dobrú chuť! Najlepšie chutí s grilovanou zeleninou a s kúskom chrumkavej focacce, ktorou si všetci hostia vytrú taniere.