Naša Káva

Workshop

Výberová káva

100 % ARABIKA



Kostarika sa vyznačuje špičkovou kvalitou kávy vďaka čomu patrí medzi najviac obľúbené arabiky na celom svete.

Káva pestovaná v tejto oblasti sa vyznačuje sladkou a bohatou arómou s chuťou hnedého cukru a štipkou citrusu.

Spracovanie: Mokré (Washed)

Etiópia Yirgacheffe gr. 2 - Etiópia je považovaná za pravlasť kávy. Zem patrí k najvýznamnejším svetovým producentom kávy a lídrom Afrického producenta. Polovica exportovanej africkej kávy sa produkuje priamo v Etiópii. Od 10. storočia sa spôsob spracovania veľmi nezmenil, pestovanie, zberanie a sušenie sa stále spracováva ručne kde väčšina kávovníkových bobúľ je zbieraná z voľne (divokých) rastúcich kávovníkov. Všetky tieto aspekty pestovanie, zber, spracovanie majú významný vplyv na záverečnú chuť ktorá je nezameniteľná.

Chuť
- tóny kvetín, štavnatých broskýň, ovocia a lesného medu
- dochuť príjemná jemne kyselkavá

Spracovanie: Mokré (Washed)




Brazília - Cerrado Yellow Bourbon


Zrnková káva sa v tejto oblasti sa pestuje v nadmorskej výške 200-500 metrov nad morom. Odroda žltý burbon (Yellow Bourbon) je pre ľudí ktorý vyhľadávajú kávu s dobrým telom a veľmi nízkou kyslosťou taktiež sa vyznačuje chuťou čokolády s orieškovými zakončením.

Chuť:
- Horká čokoláda
- Zrelé ovocné tóny
- Tóny medu
- Čisté orieškové telo

Spracovanie: Suché (Dry)


Keňa - AA+ Mount Kenya


Keňa - AA+ Mount Kenya - čerstvá zrnková káva je považovaná za jednu z najkvalitnejších káv. V šálke je možné zacítiť vôňu škorice a tabaku. Jej bohatú plnú chuť s jemnou ovocnou príchuťou (grep, pomaranč) a ideálnou aciditou zakončuje čokoládová dochuť na jazyku.

Spracovanie: Mokré (Washed)


Kolumbia - Excelsio Sierra Nevada


Kolumbia - Excelsio Sierra Nevada je zrnková káva ktorá je vyvážená a spĺňa prísne kritéria FNC (Colombian Coffee Growers Federation). V preklade 'Excelsio' znamená najvyšší čo poukazuje na kvalitu danej kávy ktorým je zaručené čo najnižší počet defektných kávových zŕn, ktoré negatívne ovplyvňujú jej výslednú chuť. V šálke je cítiť vyváženú kyslosť s bohatým telom, sladké a ovocné tóny končiace horko-sladkou tmavou čokoládou.

Spracovanie: Mokré (Washed)


Vždy čerstvá

Sem vložte podnadpis

Káva stráca po zomletí veľmi rýchlo svoju arómu a po niekoľkých týždňoch je takmer väščina charakteristických tónov vyprchaná. Melieme čerstvú kávu až priamo pri predaji a tým zaručujeme nielen jej chuť ale aj persistenziu.